Δημιουργία Λογαριασμού

Εγγραφή

  • Μήπως... το επόμενο αυτοκίνητο σας είναι εδώ;
0

Πώς να ελέγξετε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο

Ο έλεγχος ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου θα πρέπει να ξεκινήσει προτού το οδηγήσετε. Είναι δελεαστικό να ανεβείτε στο αυτοκίνητο και να το δοκιμάσετε, αλλά είναι καλό να επιθεωρήσετε προσεκτικά το αυτοκίνητο πριν και μετά για να επιβεβαιώσετε την κατάστασή του και την περιγραφή του πωλητή.

Θυμηθείτε ότι η τρέχουσα κατάσταση ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου είναι αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίο ο ιδιοκτήτης του το φρόντιζε όταν ήταν καινούργιο.

Με τον έλεγχο αυτό δεν θα γνωρίζετε με βεβαιότητα αν το αυτοκίνητο έχει κάποιο μηχανικό πρόβλημα, εκτός αν είναι κάτι πολύ εμφανή, όπου ένας επαγγελματίας μηχανικός θα σας απαντήσει με σιγουριά. Ψάχνετε επίσης για μικρότερα προβλήματα που μπορεί να σας βοηθήσουν να μειώσετε την τιμή.

Κάντε μόνοι σας τον έλεγχο. Φορέστε ρούχα που δεν σας πειράζει να λερωθούν, πάρτε έναν φακό και ελέγξτε το αυτοκίνητο στο φως της ημέρας.

Η σκουριά δεν μπορεί να κρυφτεί

Παρά τις προόδους της μεταποίησης, η σκουριά παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς σε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο - και μπορείτε να την εντοπίσετε μόνοι σας. Η σκουριά είναι γενικά πιο επιζήμια για την εμφάνιση και την αξία ενός αυτοκινήτου παρά για την οδηγική του κατάσταση. Είναι ακριβή η επισκευή της σε οποιοδήποτε όχημα και σχεδόν αδύνατο να αντιστραφεί.

Ξεκινήστε στο Κάτω μέρος

Ξεκινήστε κοιτάζοντας το πλαίσιο του οχήματος (κάτω μέρος). Χρησιμοποιήστε τον φακό σας για να ελέγξετε το δάπεδο (το μέταλλο που σχηματίζει τα δάπεδα) και τις ράγες πλαισίου περιμετρικά του αυτοκινήτου. Ελέγξτε για σκουριά. Επίσης, αναζητήστε σημαντικές διαφορές στην κατάσταση των διαφόρων τμημάτων. Ένα νέο ή φρεσκοβαμμένο τμήμα ενώ τα άλλα να είναι μέτρια σκουριασμένα είναι μια αξιόπιστη ένδειξη ότι έχει επισκευαστεί τμήμα του οχήματος. Μήπως ο πωλητής απέκρυψε τυχόν ατυχήματα από το ιστορικό του οχήματος;

Ενώ είστε κάτω εκεί, κοιτάξτε στους τροχούς για σκουριά στο αμάξωμα. Λάβετε υπόψη εάν από το όχημα φαίνεται να στάζει οτιδήποτε (ελέγξτε έξω το δρόμο και το πάτωμα του γκαράζ, κλπ) και αναζητήστε σκουριά και σημάδια φθοράς στον σιγαστήρα και στους σωλήνες εξάτμισης.

Τα ελαστικά

Μην σηκωθείτε ακόμα. Τα ελαστικά λένε πολλά για ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και πώς τον οδήγησαν. Ψάχνετε για διάφορα σημάδια:

Συνολική φθορά: Τα ελαστικά έχουν αρκετό πέλμα πάνω τους για να είναι ασφαλή ή είναι χωρίς αυλακώσεις (ή αρκετά κοντά σε αυτό) που θα πρέπει να τα αντικαταστήσετε σύντομα; Αναζητήστε τους δείκτες φθοράς πέλματος, οι οποίοι γίνονται ορατοί όταν το πέλμα έχει φθαρεί αρκετά ώστε τα ελαστικά πρέπει να αντικατασταθούν. Οι ενδείξεις είναι ράχες που τρέχουν στην επιφάνεια των ελαστικών, κάθετα στο πλευρικό τοίχωμα. Κάθε ελαστικό έχει έξι από αυτούς τους δείκτες σε ίσες αποστάσεις γύρω από την περιφέρειά του. Η θέση του καθενός σημειώνεται με βέλος που βρίσκεται στο πλευρικό τοίχωμα, συνήθως στη βάση του πέλματος.

Εάν δεν είστε σίγουροι για τους δείκτες φθοράς, δοκιμάστε την δοκιμασία με ένα κέρμα. Τοποθετήστε το κέρμα στο πέλμα του ελαστικού μέχρι να ακουμπήσει η άκρη του κέρματος στην αυλάκωση ώστε να ελέγξετε το βάθος του πέλματος.

Ανώμαλη φθορά: Έχουν όλα τα ελαστικά φθαρμένα ομοιόμορφα από το ένα πλευρικό τοίχωμα στο άλλο; Δοκιμάστε το τεστ για να επιβεβαιώσετε τη διαφορά. Τα ελαστικά πρέπει να φθαρούν ομοιόμορφα. Εάν δεν το κάνουν, είναι πιθανό το αυτοκίνητο να έχει ατύχημα ή / και να μην είναι ευθυγραμμισμένο.

Αυτό δεν υπολογίζει: Έχει το αυτοκίνητο λίγα χιλιόμετρα αλλά φθαρμένα ελαστικά; Γιατί συμβαίνει αυτό; Ίσως το χιλιομετρητή δεν είναι ακριβές. Δεν είναι έγκλημα να βάζετε μεταχειρισμένα ελαστικά σε ένα αυτοκίνητο, αλλά θα πρέπει να ρωτήσετε για να το μάθετε. Το ίδιο ισχύει και αν το αυτοκίνητο έχει λίγα χιλιόμετρα αλλά ολοκαίνουργια ελαστικά. Ίσως ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να τα αναβαθμίσει, είχε ένα κτύπημα ή απλά αντικατέστησε και τα τέσσερα ελαστικά; Ρωτήστε για κάτι που είναι λίγο περίεργο.

Πόρτες

Είτε αγοράζετε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από έναν ιδιώτη.  είτε ένα καινούργιο αυτοκίνητο από  αντιπρόσωπο, ο έλεγχος στις πόρτες είναι απαραίτητο. Περπατήστε γύρω από το αυτοκίνητο ψάχνοντας για σκουριά, χτυπήματα και σκασίματα. Ελέγξτε πόσο καλά κλείνουν οι πόρτες και το καπό του πορτμπαγκάζ. Όλα πρέπει να κλείνουν και να σφραγίζουν καλά και να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Δοκιμάστε όλες τις πόρτες, τα παράθυρά και τις κλειδαριές τους. Ορισμένες από αυτές τις δοκιμές μπορεί να φαίνονται περιττές, αλλά κάθε μικρό πρόβλημα μπορεί να γίνει το πρόβλημά σας και κάθε έλλειμμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μειώσει την τιμή.

Πορτμπαγκάζ - ρεζέρβα

Ελέγξτε το πορτμπαγκάζ και αν είναι δυνατόν, σηκώστε το πατάκι και ελέγξτε για σκουριά. Η χωρητικότητα του  ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας; Είναι η ρεζέρβα στη σωστή του θέση, γεμάτο αέρα και σε καλή κατάσταση; Δώστε προσοχή στο πόσο απλό ή δύσκολο είναι να σηκώσετε το καπό.  Είναι σταθερό ή πέφτει στο κεφάλι σου;

Ο κινητήρας

Δεν χρειάζεται να είστε μηχανικός για να μάθετε κάτι για ένα αυτοκίνητο και τον ιδιοκτήτη του ελέγχοντας τον θάλαμο του κινητήρα. Κάντε τους παρακάτω ελέγχους:

  • Ρίξτε μια καλή ματιά στη γενική κατάσταση. Είναι ο κινητήρας καθαρός ή υπάρχουν ενδείξεις διαρροής λαδιού ή άλλων υγρών;
  • Ελέγξτε για σκουριά στις γωνίες κοντά στο παρμπρίζ στο οποίο είναι στερεωμένη η μπροστινή ανάρτηση.
  • Βλέπετε κάποιο σημάδι φρέσκιας βαφής (ή βαφής που είναι σαφώς νεώτερος από ό, τι αλλού στο αυτοκίνητο); Έχετε βαφή οποιονδήποτε από τους ελαστικούς προφυλακτήρες; Αυτά μπορεί να είναι σημάδια ενός ατυχήματος ή απλά μια εργασία ανακατασκευής.
  • Με τον κινητήρα σβηστό, ελέγξτε την κάτω πλευρά των ζωνών ανεμιστήρα (την επιφάνεια που έρχεται σε επαφή με τις τροχαλίες) για ρωγμές και εμφανή φθορά.
  • Τραβήξτε τη ράβδο μέτρησης λαδιού, σκουπίστε το καθαρίστε με ένα κουρέλι και τοποθετήστε το ξανά και αφαιρέστε το. Είναι σωστό το επίπεδο; Είναι το λάδι σκοτεινό και βρώμικο; Και οι δύο είναι ενδείξεις ότι το αυτοκίνητο δεν παίρνει τη φροντίδα που του αξίζει. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε σταγόνες νερού στο λάδι που προσκολλάται στη ράβδο μέτρησης, που θα μπορούσε να είναι διαρροή - και ένα δαπανηρό πρόβλημα φλάντζας κεφαλής.
  • Αν ο κινητήρας δεν λειτουργεί για ώρες και το ψυγείο είναι δροσερό στην αφή, αφαιρέστε το καπάκι του ψυγείου προσεκτικά και αργά χρησιμοποιώντας ένα κουρέλι (το ψυκτικό σύστημα του αυτοκινήτου είναι υπό πίεση και μπορεί να ψεκαστεί, προκαλώντας τραυματισμό, ανοίξτε το μόνο αν γνωρίζετε ότι είναι δροσερό). Υπάρχει ένα στρώμα από λιπαρό φιλμ που επιπλέει στην κορυφή; Είναι το ψυκτικό υγρό καθαρό και πράσινο ή έχει σκουριές; Ένα στρώμα μεμβράνης προκαλείται από λάδι, το οποίο αντικατοπτρίζει ένα δαπανηρό πρόβλημα της στεγανοποίησης της κεφαλής. Ένα σκουριασμένο χρώμα προκαλείται από την σκουριά, η οποία αντικατοπτρίζει ότι το όχημα έχει παραμεληθεί.

Ξεκινήστε

Πηγαίνετε μπροστά και ξεκινήστε το αυτοκίνητο. Ξεκινά εύκολα; Λειτουργεί ομαλά; Μην διστάσετε να δοκιμάσετε όλα τα φώτα και τα σήματα, μέσα στο αυτοκίνητο και έξω. Το ίδιο πράγμα για τους υαλοκαθαριστήρες, τη θερμότητα και τον κλιματισμό και τον αναπτήρα.

Πληροφορίες για τον συντάκτη

Ο κύριος προορισμός του Car Dealer είναι να αναδείξει τα αυτοκίνητα που πωλούν οι ιδιοκτήτες τους, είτε πρόκειται για ιδιώτες ή εταιρείες εμπορίας Αυτοκινήτων και την εύκολη εύρεση ενός ποιοτικού αυτοκινήτου σε προσιτή τιμή για τους αγοραστές Διαθέτουμε μια ομάδα ειδικών που θα σας βοηθήσουν σε οποιαδήποτε ανάγκη σας σχετικές με την υπηρεσία μας.

Αφήστε ένα Σχόλιο